Geuldal Wandelmarathon

Terugblik Geuldalwandelmarathon van 1 oktober 2022: Van een herfststorm naar een perfecte wandeldag!

We mochten tijdens de Geuldalwandelmarathon 426 inschrijvers verwachten, maar door de weersomstandigheden vroeg in de ochtend is niet iedereen gekomen. Jammer, want uiteindelijk was het een perfecte wandeldag!

Zaterdag 1 oktober heel vroeg in de ochtend; een harde wind blaast buiten takken en bladeren van de bomen, de regen klettert tegen het raam. Oei! Vandaag is de Geuldalwandelmarathon, maar met dit weer? Komen de wandelaars dan wel? Vragen die mij bezighouden als ik naar ‘t Vöske rijd. De bussen staan al klaar om de eerste wandelaars naar Hauset te brengen. Gelukkig laat het merendeel van de wandelaars zich niet weerhouden door het weer.

Ook richting Epen blijft het hard regenen en waaien. Ook hier verzamelen zich de eerste wandelaars om om 8.00 uur in de bus te stappen richting Hauset. Alleen de hond van één van de wandelaars heeft er niet zo’n zin in, hij moet met zachte drang overgehaald worden om in de bus te stappen.

Om 10.30 uur komen de eerste wandelaars vanuit Hauset in Epen aan voor een bakje koffie, een kop soep met een broodje of zelfs al een stukje vlaai. Af en toe valt er nog een lichte miezerregen, met de modder onderweg valt het allerzins mee, dus deze wandelaars hebben er zin in. En zijn dan al halverwege. Tegen 11.30 uur komen steeds meer wandelaars in Epen binnen. Enthousiast over de route, nat van het zweten en niet van de regen. Want inmiddels piept de zon tussen de wolken door en gaandeweg de dag schijnt de zon steeds meer. Want begon met een herststorm eindigt in een perfecte wandeldag met een aangename wandeltemperatuur.

De weersomstandigheden in de vroege ochtend hebben er wel toe geleid dat niet iedereen, die zich middels de voorinschrijving had aangemeld, ook daadwerkelijk van start is gegaan. En ook het aantal wandelaars voor de daginschrijving valt hierdoor tegen. Uiteindelijk hebben wij in totaal 426 wandelaars geteld (dus inclusief de no-shows): voor de 42 kilometer waren dit 219 wandelaars, voor de 21 50 wandelaars, zonder de busreis hadden 67 wandelaars ingeschreven. Daarnaast waren er 90 daginschrijvers.

Alle respect voor alle wandelaars die ondanks de slechte start toch gingen lopen en die zonder uitzondering heel enthousiast waren over de route, aangaven dat de pijlers hun werk heel goed gedaan hadden en met een ‘tot volgend jaar’ afscheid namen in ‘t Vöske!

Topper van de dag is echter een meneer uit Sittard die om 4.00 uur op de fiets is gestapt om van Sittard naar Berg te fietsen. Om vervolgens om 6.00 uur in de bus te stappen en om 42 kilometer te wandelen. Rond 17.00 uur was hij weer in Berg en stapte daarna weer op de fiets om naar Sittard terug te fietsen. Met de opmerking ‘thuis staat de lasagne in de oven’ ging hij vrolijk op weg.

Terug naar overzicht

vOOR MEER INFORMATIE NEEM GERUST VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

Klik hier