Bloesem2daagse

Schrijf je hier in

Bloesem2Daagse 2023: 22 en 23 april

Schitterende 10e editie Bloesem2Daagse!

 

Twee weken geleden waren de weersverwachtingen voor het weekend van onze Bloesem2Daagse ronduit perfect. Volop zon en zo’n 17 tot 19 graden, dus perfect wandelweer. En dan komt de datum steeds dichterbij en wordt de weersverwachting telkens aangepast. Maar helaas; de verkeerde kant op! Regen staat dan in de verwachting. Wat zijn wij tijdens de Bloesem2Daagse dan blij dat deze weersverwachting grotendeels NIET is uitgekomen. 

Ja, we hebben regen gehad, maar dan alleen laat in de middag en in de avond. Het merendeel van de wandelaars is dan binnen en heeft genoten tijdens de Bloesem2Daagse. Ja, er zijn blaren geprikt door de mensen van het Rode Kruis, maar geen grote verwondingen. Ja, er stonden op momenten rijen bij de inschrijving, bij de catering of bij de muntenverkoop. Ja, de parkeerplaats lag vrij ver weg van de startlocatie. 

Maar het overgrote deel van de wandelaars heeft genoten. En de rijen, geduldig wachten vormde voor de meesten geen enkel probleem. De koffie met vlaai ging er goed in en ook de soep werd met smaak gegeten. De bloesem op z’n hoogtepunt. Schitterende routes, uitgezet in het Zuid-Limburgse heuvellandschap dat wij allemaal kennen en dat binnen Nederland door heel veel mensen volop gewaardeerd wordt. En voor alle voorinschrijvers voor beide dagen stond er een potje Limburgse honing klaar. Ook deze geste werd volop gewaardeerd.

Omdat dit jaar ook de 5e BOEM-tocht is georganiseerd, waren er, naast de spelletjes en opdrachten onderweg, extra activiteiten voor de kinderen. Ballonnenclown Olvik heeft voor de kleine én voor de grote kinderen ballonnendieren en -bloemen gemaakt. Ook stond er een springkussen klaar. 

Kortom, we mogen terugkijken op een schitterende Bloesem2Daagse!

Voor de liefhebbers van de cijfers: in totaal hebben wij 2.745 wandelaars mogen begroeten. Hiervan hebben 672 wandelaars beide dagen gelopen. De langste afstand van 42 kilometer trok in totaal 94 wandelaars, terwijl de 14 kilometer het meest in trek was met in totaal 745 wandelaars. Tot slot noteerden wij 83 deelnemers (kinderen inclusief begeleiders) voor de BOEM-tocht op zondag.

 

BLOESEM2DAAGSE 2023: 22 EN 23 APRIL

Educatieve elementen tijdens Bloesem2Daagse op zondag 22 april 2018

Terug naar overzicht

vOOR MEER INFORMATIE NEEM GERUST VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

Klik hier